3D visualisaties / Web 3D

Tot nu toe werden 3D omgevingen op het Internet weergegeven in de vorm van statische afbeeldingen, een animatie of een panorama. 3D visualisaties gaan nu een stap verder.

Tegenwoordig is het mogelijk om via Internet een 3D omgeving virtueel te 'bezoeken'. De gebruiker kan net als in de echte wereld zijn omgeving verkennen en beïnvloeden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een trap op te lopen, een deur open te doen. Een televisie of radio aan te zetten. Bovendien is het mogelijk een 3D omgeving met meerdere mensen te bezoeken. De bezoekers kunnen zich in werkelijkheid overal ter wereld bevinden. Door een zogenaamde Avatar te kiezen bepalen ze hoe ze er voor de andere bezoekers uitzien. Via een chat-functie kunnen ze communicaren.

Mainstream Netservice heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het ontwikkelen van interactieve online 3D omgevingen. Daarbij kan gedacht worden
aan diverse toepassingen zoals:Zie het virtuele Paleis voor Volksvlijt als een voorbeeld van een 3D omgeving die dienst doet als expositieruimte en ontmoetingsplek.

2008-10-01

De creatie van een Avatar
Het creëren van de 3D omgeving
Een virtuele wandeling
Het Paleis voor Volksvlijt
© 2011 - Mainstream Netservice - Alkmaar